Blog — Kódvetők

Elindult az Angol nyelvű informatika kurzus. Az órán nem szólal meg magyarul a tanár es angolul beszélnek a diákok is. Így egyszerre tanulják az informatika alapjait és a nyelvet is.

Akos Szakmary
Vélemény rólunk - Szalai Szabolcs

Marci (6 és fél éves) : „A Kódvetőkre azért szeretek járni, mert ott lehet kütyüzni, de nem tableten vagy ilyesmi, hanem rendes számítógépen. Programot lehet írni, ami megjelenik a Microbit-en. Kimutatja, hogy mit csináltunk a számítógépen.” – Mondta a 6 éves kisfiam közel egy év Kódvetők iskola után.

A Kódvetők egy olyan „iskola” mely magas szinten, de gyerek által is könnyen értelmezhetően tanítja a programozást, nagyon színes módon. Volt alkalmam betekinteni egy ilyen programozásba és állíthatom, hogy az okítás nem csak tudatos és fejlesztő, de rendkívül játékos és egyszerű. Egy grafikus felületen szinte mozaikként lehet felépíteni egyszerű, ám látványos programot, melyet egy Microbit nevű led-es kijelzőn lehet megjeleníteni. (A kijelző alkalmas hang és egyéb fizikai értékek kijelzésére is)

Alapfokon ennyi elég is egy 6-8 éves gyermeknek, aki ismerkedik a számítástechnikával, azonban a Kódvetők ennél több, hiszen mára a nem kezdő és a haladó szintű programozó gyerekek vagy ifjú felnőttek is komoly oktatást kaphatnak.

A Kódvetők nem a hagyományos tanítási módszert alkalmazza, a kezdeti lépések megmutatása után a gyerekeket folyamatosan önálló és konstruktív gondolkodásra sarkalja. Logikus, önfejlesztő és játékos. Gyermekeim sokat köszönhetnek Posta Zsófi „néninek”, aki egy év alatt megszerettette és megértettette a fiaimmal programozás alapvető műveleteit, lehetőségeit, a számítógép bekapcsolásától kezdve, egy könnyű Microbit-es program megírásáig.

Rajmi (9 éves): „Azért jó a Microbit, mert először szóban egymással beszélgetve csináltunk egy programot, utána meg ugyanolyat csináltunk meg a számítógépen. Nagyon vicces volt.”

Aki egy kicsit jártas a technika, informatika területén az már most tudja, hogy a jövőben elengedhetetlen lesz az elektronikus információs rendszerek használata, az erre való felkészítést már most érdemes megkezdeni és az így megszerezett tudással a gyermekink többek lesznek és könnyebben boldogulnak majd az informatika világában, mely sokunknak már így is néha nehézséget okoz :)

Akos Szakmary
Véget ért az EarlyBird akció

Szeptember 14.-ével végetért az akciónk, de a jelentkezési időszak nem! Jelentkezzetek, készítsük fel gyermekeinket a XXI. század kihívásaira. www.kodvetok.org/Jelentkezes

Akos Szakmary
Hamarosan indul a 2018/19 tanév

Frissen, jó hangulatban, újdonságokkal indul a tanév. Nálunk, nyáron sem állt meg az élet. Új kurzusokat építettünk fel. Indul az óvodai programunk, elkezdjük angol nyelven is az oktatást és lesz "nagyon haladó" elektronikai, mechatronikai oktatásunk is.
Ettől az évtől kezdve programjaink megfelelnek az angol tanítási rendnek, hiszen átvettük és integráltuk a brit partnerünk QuickStart programját. 
Várjuk a diákokat! 

Programjaink leírása: https://www.kodvetok.org/oktatas

EarlyBird jelentkezes: https://www.kodvetok.org/jelentkezes

Akos SzakmaryComment