Oktatóink

kep11.jpg
postazs.jpg

A nevem Posta Zsófia, Veszprémben élek és dolgozom immár 6 éve. Tanári munkám során fontosnak tartom, hogy a gyerekek minél több információt kapjanak a digitális világról, képesek legyenek benne tudatosan és biztonságosan eligazodni. A rajz és vizuális kultúra tanítása mellett szívesen töltöm az időmet kreatív feladatokkal. Rájöttem, hogy a programozás az egyik olyan terület, ami által megmutathatom, hogy igenis lehet és kell is a megszokottól eltérően gondolkodni, így elkezdtem magam képezni magam e téren. Remélem a jövőben közösen munkálkodhatunk izgalmas és kreatív projekteken!


TKissCsaba.jpg

T. Kiss Csaba vagyok, informatikai alapképzettségem és jónéhány éves gyakorlatom után az elmúlt 15 évben a közigazgatásban látok el minőségügyi (integrált irányítási) vezetői feladatokat. A felnőttoktatás mellett legjobb „tesztalanyom” és kritikusom az infó szakot végző gyermekem. Mottóm: „a tudás az egyetlen dolog a Földön, amit ha elosztogatunk, egyre több lesz belőle”.


brigi.jpg

Bereczki Brigitta vagyok, végzettségemet tekintve, matek tanár is. Munkám során fiatalok vesznek körül, így közvetlenül is tapasztalom a felgyorsult világ kihívásait, amire mint szülő, mint pedagógus, utóbbi években mint szervező, feltétlen reagálnom kell. 7 éves külföldi, Nemzetközi Iskolai tanári tapasztalataimat felhasználva állok a kihívások elé, így a gyerekekkel közösen kalandozunk a kódvetés világában!


imre.jpg

Rosta Imre vagyok, okleveles villamosmérnök és Cisco ITQ. A munkahelyemen a hálózati technológiákat a Cisco hálózati akadémia keretein belül oktatom. Gyermekeim informatikai oktatását látva arra gondoltam, hogy már az általános iskolában meg kellene szerettetni a programozást és az elektronikát a diákokkal. Mottóm: „A gyakorlat-orientált, élmény alapú oktatás”, amit a kódvetők csapata nyújt.


szilasieszter.jpg

Héninger-Szilasi Eszter vagyok, magyar-német szakos pedagógus. Hét éves tanári tapasztalattal rendelkezem, miközben elkezdtem intenzíven programozással is foglalkozni. Nagy örömmel tölt el, hogy benne lehetek a Kódvetők veszprémi tanári csapatában. Jelenleg férjemmel első gyermekünket várjuk, így velem a munkafolyamat elején találkozhattok. A későbbiekben mindenképp szeretném folytatni a közös munkát veletek. :) Minden résztvevőnek élményekben és lelkesedésben gazdag foglalkozásokat kívánok! Ne feledjétek: aki kódot vet, tudást arat. Vagy fordítva? :)


Vlaci.jpg

Várnai László vagyok, fizika-kémia szakos középiskolai tanár, IKT és iskolai tanácsadó. Munkám a hobbim és a szórakozásom egyben. Több nemzetközi és hazai oktatásfejlesztő programban vettem részt trénerként és szaktanácsadóként. Azért tartom fontosnak az informatikai háttérrel támogatott tudást is, mert fejleszti az egyén önbizalmát, kreativitását és csoportmunkában való részvételét. Az örömteli, élményszerű tanulást tartom csak igazi és értelmes befektetésnek.


isti.jpg

Az elmúlt években számtalan informatikai projekten dolgoztam nemzetközi és hazai vállalatoknál egyaránt. Amikor lányom, Gréti azt látta, hogy otthon is a számítógép előtt dolgozom, elkezdte érdekelni a számítástechnika. Én meg azon kezdtem töprengeni, hogyan tudom elmagyarázni az Ő nyelvén. Ez lett belőle...


zitus.jpg

Több mint 30 éve része az életemnek a tanítás. A Kódvetők Digitális Oktatási Műhely világa rögtön magával ragadott. Hiszek a már kipróbált módszerekben és szeretem megismertetni másokkal. A világ változik. Más hozzáállást követel pedagógusként és szülőként is. A 18 éves lányom és 20 éves fiam is érzékeltetik ezt velem. 
„A hit sohasem hiszékenység, hanem energia, amelyből egy mustármag hegyeket mozdíthat meg, feltéve, hogy akiben felfénylik, a szívével gondolkodik és az agyával is érez.” 
Szepes Mária


akos.jpg

Fiaim, Boti és Domi felöl záporoztak az ICT kérdések, de észrevettem, hogy az iskolában tanultak nem jutnak el hozzájuk, nem kaptak választ. A táblagépet használva valójában csak filmet néztek, kezdtek „youtube zombiká” válni. Ez így nem mehetett tovább. Összefogva barátommal elkezdtük tanítani őket, hogy „választ kapjanak”.