Kódvetők Digitális Oktatási Központ

 
 

Küldetésünk:

Gondolkodás

 
 
2018z.jpg
 
36285470_253029225281389_3305737333029994496_n.jpg

Oktatás

Képzésünkön résztvevő diákjaink képessek megérteni és alkalmazni a számítógépes tudomány alapelveit és koncepcióit, beleértve az absztrakciót, a logikát, az algoritmusokat és a generalizációt. 
Célunk: gondolkodó, kreatív gyermekeket nevelni

Oktatási programok

Jelentkezés az iskolába

 
34369152_237743890143256_7632803578217758720_n.jpg

Csapatunk

Tanműhelyeink oktatói, kivétel nélkül magasan kvalifikált tanár vagy mérnök végzettségű szakemberek. Folyamatosan képezzük magunkat, hogy a legmodernebb eszközökkel és tematikával készítsük fel diákjainkat a kihívásokra.

Kiváncsi vagy, kik is ők?

Munka közben

1510868338304.jpeg

QuickStart Program 

Partnereinkkel együttműködve dolgoztuk ki informatikai oktatási programunkat. A program központi tartalmi eleme a "Computational Thinking" /számítógépes gondolkodás/. Megállapításai szakmai munkánk központi elemei:

logikai érvelés

"A folyamat, - mely a rendszer meglévő ismereteinek segítségével megbízható előrejelzést tud adni a rendszer jövőbeni viselkedéséről - része a logikus érvelésnek. A középpontban, a logikus érvelés, arról szól, hogy képes megmagyarázni, miért van valami úgy ahogy van. Ez is egy módja annak, hogy kidolgozzuk, hogy valami miért nem egészen olyan, mint amilyennek lennie kellene."

részekre bontás

"Egy probléma kisebb kezelhető részekre történő bontása. A részekre bontás segít az összetett problémák megoldásában és nagy projektek kezelésében. Ez a megközelítés számos előnnyel jár. Kezelhetővé és megvalósíthatóvá, teszi a problémát - a nagy problémák ijesztők, de egy sor kisebb, összefüggő feladat sokkal könnyebben kezelhető."

Algoritmusok

"Valószínűleg mindenki tudja, hogy melyik a leggyorsabb út az iskolától az otthonáig, például forduljon balra, majd 5 mérföld (km) után jobbra. Ezt úgy is tekinthetjük, mint egy "algoritmust" - ami nem más, mint utasítások sorozata, hogy elérjék a kiválasztott célt."

Absztrakció

"Az absztrakció a dolgok egyszerűsítéséről szól; azonosítva azt, ami fontos, anélkül, hogy túl sokat törődne a részletekkel. Az absztrakció lehetővé teszi számunkra, miként kezeljük a komplexitást."

Untitled-3.jpg
enigma kód_v008_nk.jpg

Pannon Enigma

A Pannon Egyetemmel közössen játékot szerveztünk a diákoknak. Több, mint 1000 játékosunk volt. A feladványok - amelyek megoldásainak eredményeként lehetett feltörni az Enigma kódját - közkiívánatra publikáljuk. Büszkék vagyunk rá, hogy több tanár is ezeket a feladatokat használja munkája során.

"Ja...és", jön a következő játék...

Sajtó

2017 Október

"A gyermekek – akik a reményteli következő generációt képviselik – az iskolában, valamint az otthoni tanulás és szabadidős tevékenységeik során is napi szinten használják saját informatikai eszközeiket, előszeretettel szörföznek az interneten, sokszor azonban ez a fajta internetes jelenlét cél nélküli, megfelelő mentori segítség nélkül nem hatékony."

Vehír

Partnereink

Alapításunk óta sokat köszönhetünk partnereinknek. Nagyszerű világot ismerhettünk meg a digitális oktatás területés, volt aki tudásmegosztással mások eszközökkel vagy éppen anyagi támogatással segítette munkánkat. Sokat írhatnánk még, de egy biztos ezeknél a szervezeteknél nagyszerű emberek dolgoznak és csak köszönettel tartozunk nekik. Reméljük mi is hasznos tagjai tudunk lenni ennek a közösségnek. Köszönjük Nektek!

CAS-square-graphic.png

Computing At School (CAS)

A CAS egy 27000 tagot számláló informatikai, digitális eszközöket használó tanár-egyesület. Talán a világ legnagyobb ilyen típusú szervezete. Főleg az angolszász vidéken ismertek.

PE_cimer.jpg

Pannon Egyetem

A Pannon Egyetemet senkinek nem kell bemutatni. Remek informatikai karral oktatnak már régóta, öregbítve Veszprém hírnevét. Közösségünk kiváló, nyitott egyetemi befogadó intézményre talált ebben a közegben.

microbit.crop_388x291_139,0.preview.jpg
 

Micro:Bit Foundation

A Micro:bit Foundation a BBC kezdeményezésére jött létre, amelyhez később sokan csatlakoztak, pl.: Microsoft, Samsung. A végeredmény egy digitális oktatási "ökoszisztéma". Mára - kimondhatjuk - a világ legjobb IOT-t is oktató rendszerévé vált.

1510868338304.jpeg
 

Jelentkezz, Csatlakozz,
Támogass

A Kódvetők Digitális Oktatási Műhely, egy közösség, amelyet gyakorló pedagógusok, egyetemi tanárok, mérnökök, szülők alkotnak. Célunk, hogy megteremtsük annak lehetőségét, hogy gyermekeink a legjobb digitális oktatásban részesüljenek, így növelve esélyüket az életben a boldogulásra.

 

Jelentkezz Programunkra

A Kódvetők Digitális Oktatási Központ, tanműhelyeket üzemeltet az iskolákban.
Jelentkezz és próbáld ki milyen egy "modern iskola kapuján" belépni.

Csatlakozz műhelyünkhöz

Ha úgy érzed, kedved van részt venni a munkánkban vagy értesz az informatikához és jó tanár vagy keress minket!
 

Támogass, ha fontosnak tartod

Mi egy non-profit szerveződés vagyunk. Magunkat finanszírozzuk illetve munkáinkból és adományokból tartjuk fent magunkat. Minden támogatást köszönünk!