QuickStart Program 

Partnereinkkel együttműködve dolgoztuk ki informatikai oktatási programunkat. A program központi tartalmi eleme a "Computational Thinking" /számítógépes gondolkodás/. Megállapításai szakmai munkánk központi elemei:

logikai érvelés

"A folyamat, - mely a rendszer meglévő ismereteinek segítségével megbízható előrejelzést tud adni a rendszer jövőbeni viselkedéséről - része a logikus érvelésnek. A középpontban, a logikus érvelés, arról szól, hogy képes megmagyarázni, miért van valami úgy ahogy van. Ez is egy módja annak, hogy kidolgozzuk, hogy valami miért nem egészen olyan, mint amilyennek lennie kellene."

részekre bontás

"Egy probléma kisebb kezelhető részekre történő bontása. A részekre bontás segít az összetett problémák megoldásában és nagy projektek kezelésében. Ez a megközelítés számos előnnyel jár. Kezelhetővé és megvalósíthatóvá, teszi a problémát - a nagy problémák ijesztők, de egy sor kisebb, összefüggő feladat sokkal könnyebben kezelhető."

Algoritmusok

"Valószínűleg mindenki tudja, hogy melyik a leggyorsabb út az iskolától az otthonáig, például forduljon balra, majd 5 mérföld (km) után jobbra. Ezt úgy is tekinthetjük, mint egy "algoritmust" - ami nem más, mint utasítások sorozata, hogy elérjék a kiválasztott célt."

Absztrakció

"Az absztrakció a dolgok egyszerűsítéséről szól; azonosítva azt, ami fontos, anélkül, hogy túl sokat törődne a részletekkel. Az absztrakció lehetővé teszi számunkra, miként kezeljük a komplexitást."